«ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - Ολυμπισμός και Αξίες: Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί»

Το Ολυμπιακό Μουσείο σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σας καλούν στην Επιμορφωτική Ημερίδα- Βιωματικό Σεμινάριο, με τίτλο: «Ολυμπισμός και Αξίες: Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί», που διοργανώνουν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ώρα 16:30, με σκοπό την ανάδειξη της παιδαγωγικής διάστασης των Ολυμπιακών Αξιών στην εκπαίδευση. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του Ολυμπιακού Μουσείου για τη διάχυση του Ολυμπιακού Ιδεώδους υπό την αιγίδα της Unesco.
 
Στη διάρκεια της ημερίδας, που θα υλοποιηθεί εντός του Μουσείου, θα γίνει παρουσίαση του καταλυτικής σημασίας ρόλου του Ολυμπισμού για τη σύγχρονη κοινωνία, ειδικά σε θέματα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, καθώς και επιμόρφωση σε πρακτικές προσέγγισης των Ολυμπιακών Αξιών,  μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα και τις τεχνικές της σύγχρονης μουσειοπαιδαγωγικής. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι Ολυμπιακές αξίες θα προσεγγιστούν υπό το πρίσμα της συμβολής τους σε ζητήματα που άπτονται της αγωγής υγείας σε ψυχολογικό, κοινωνικό και φυσικό επίπεδο.
 
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συμμετέχουν με εισηγήσεις η κα Παρούλα Νάσκου - Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, η κα Χριστίνα Χρηστίδου, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, η Κυριακή Παπαδημητρίου, Μch Public Health, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας 4ης  Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης και Υπεύθυνη Κέντρου Αγωγής Υγείας Θεαγενείου Νοσοκομείου, η Δρ. Μαρία Νικοπούλου, ΕΔΙΠ ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ. και η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου. Η επιμόρφωση στις βιωματικές δραστηριότητες θα υλοποιηθεί από έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου, τη Δρ. Μαρία Νικοπούλου και τον Δρ.Σταύρο Παναγιωτάκη, Εικαστικό–Εκπαιδευτικό.
 
Η ημερίδα θα αποτελέσει την αφετηρία για τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων και σχεδίων εργασίας, με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας.
Σε όλους τους  συμμετέχοντες θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό για την ανάπτυξη σχεδίων εργασίας καθώς και βεβαίωση συμμετοχής στην επιμορφωτική ημερίδα-σεμινάριο.
 
Οι εκπαιδευτικοί  που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση μέχρι και την  Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1Tw26qlwLgdNaZ6501WbHUeqrMwGJWgE-B4sMeMkdYcs/edit

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top