ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ -
 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η παιδική γιορτή του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής “Πάμε Μαγειρεύοντας” για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς και την ολοκλήρωση του Ά Κύκλου Συναντήσεων.
Οι μικροί μάγειρες, με μεγάλο ενθουσιασμό για τη γιορτινή συνταγή, βρέθηκαν στην εκπαιδευτική κουζίνα του Εργαστηρίου Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής, έτοιμοι να φτιάξουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του βραβευμένου σεφ-παιδαγωγού του Μουσείου και της εξειδικευμένης μουσειοπαιδαγωγού. Η συνταγή ταξίδεψε τους λιλιπούτειους σεφ πίσω στον χρόνο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας. Με έμπνευση από τη διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών, δημιούργησαν μοναδικά πιάτα με πρωταγωνιστή το υγιεινό και θρεπτικό Ρόφημα Αμυγδάλου “ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο”. Η γευστική πανδαισία ξετρέλανε τους μικρούς μάγειρες, αλλά και τους καλεσμένους φίλους τους που διασκέδασαν δοκιμάζοντας τις μαγειρικές τους ικανότητες.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εργαστηρίου, με τον νικητή να λαμβάνει πλούσια δώρα. Τα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής του ‘Α Κύκλου Συναντήσεων απένειμε ο κ. Δημήτρης Μανάρης,  Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας FOOD FAMILY.
Οι μικροί σεφ θα επιστρέψουν στην εξερεύνηση της συλλογής του Μουσείου για νέες γαστριμαργικές & υγιεινές διατροφικές δημιουργίες, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 10:00 με την έναρξη του Β΄ κύκλου συναντήσεων.

Οι Νέες Εγγραφές Μόλις Ξεκίνησαν!
Λάβετε Θέσεις !!

Έναρξη Εργαστηρίων: Σάββατο 28 Ιανουαρίου & κάθε Σάββατο 10:00-12:00
Διάρκεια εκπαιδευτικών εργαστηρίων Β’ Κύκλου: 12 εβδομάδες

Περισσότερες Πληροφορίες / Εγγραφές:
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ολυμπιακού Μουσείου
Τ. 2310968531 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας δράσεων το “ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο”, Χορηγό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ''Υγιεινή Διατροφή''

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου