ΈΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6/9/2021

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΈΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

 

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου ''Olympic Day Run'' Greece 2021, παρουσιάζει στις “Βιτρίνες Τέχνης” του ΟΤΕ Θεσ/νίκης

την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τις Ολυμπιακές αφίσες και μας συστήνει τη Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα, τον παγκόσμιο θεσμό που στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του 4ου ''Olympic Day Run'' Greece 2021 που συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 125 ετών από τους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες (1896), το Ολυμπιακό μας Μουσείο, σε συνεργασία με το ΔΚΟ ''OLYMPiA'' παρουσιάζει τμήμα της Ολυμπιακής ιστορίας, μέσα από αφίσες που σχεδίασαν σπουδαίοι δημιουργοί στην πορεία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ολυμπιακό πνεύμα εγγράφεται ως μια διαχρονική Ιδέα που πηγάζει από την αρχαιότητα και φτάνει στο σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, με το αίτημα της συνεχούς προσπάθειας για την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η έκθεση - που παράλληλα τιμά και την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα 2021- περιλαμβάνει επιλεγμένες αφίσες από την 1η Ολυμπιακή διοργάνωση ''ΑΘΗΝΑ 1896'' μέχρι και τη φετινή ''ΤΟΚΙΟ 2020'' καθώς και ένα νέο έργο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη δράση, από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Νίκο Τερζή.

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα αποτελεί τον επετειακό εορτασμό για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Ο παγκόσμιος αυτός εορτασμός (1948) - με περισσότερες από 200 χώρες και 40 εκατομμύρια συμμετεχόντων - φέρει διπλό σημασιολογικό βάρος για τη χώρα μας, καθώς επικοινωνεί σε διεθνές επίπεδο το Ολυμπιακό Ιδεώδες, τις αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ευγενούς άμιλλας και ταυτόχρονα στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ''Olympic Day Run'' καθιερώθηκε το 1987, ως η επίσημη κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, με την Ελλάδα να αποκτά το δικό της Ολυμπιακό Δρομικό Γεγονός, το 2018, με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και σε συνδιοργάνωση από όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας.

Κάθε χρόνο Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές καθώς και εκπρόσωποι διεθνών και ελληνικών Ολυμπιακών θεσμών ενώνονται στον μοναδικό Ολυμπιακό αγώνα δρόμου της χώρας με κορυφαίους δρομείς και ενεργούς πολίτες για να διαδώσουν το μήνυμα των Ολυμπιακών αξιών.

Συντελεστές Έκθεσης:

Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου / Γενική Διευθύντρια «Olympic Day Run» Greece / Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Γεωργία Κουρκουνάκη Μουσειολόγος Ολυμπιακού Μουσείου

Γιάννης Αργυριάδης, Υπεύθυνος “Βιτρίνες Τέχνης” του ΟΤΕ.

 Διάρκεια Έκθεσης:  5/9 -26/9

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, το ''Olympic Day Run'' Greece επιστρέφει για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση συνδιοργανώνεται από το Ολυμπιακό Μουσείο, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης , την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το ΔΚΟ ''OLYMPiA''.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ: www.olympicdayrun.gr

 

Το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

 

Olympic Museum i

Olympic Museum ii

Olympic Museum iii

Olympic Museum iv

Olympic Museum v 1024

Oudatzi Kourkounaki Terzis Argyriadis

 

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top