Σύσσωμη η Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Οικογένεια στα εγκαίνια της νέας έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες»

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21/12/2021

 

          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάμψη Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών

Σύσσωμη η Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Οικογένεια στα εγκαίνια της νέας έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες»

 

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε τον νέο εκθεσιακό του χώρο 3.500 τ.μ. και τη νέα Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”. Τα εγκαίνια τέλεσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Δ.Ο.Ε. κος Σπύρος Καπράλος, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Η τέλεση των εγκαινίων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υπογραμμίζει την τεράστια προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου στο Ολυμπιακό κίνημα, καθώς αποτελεί το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, ενεργό κύτταρο της κοινωνίας με επισκεψιμότητα που έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 κοινού και τους 900.000 μαθητές.

Την εκδήλωση εγκαινίων χαιρέτησε η κα. Μενδώνη εξαίροντας την 20ετή προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τη συλλογή, τη διάσωση, την ανάδειξη και τη μεταλαμπάδευση της Ολυμπιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που το καθιστούν πρωτοπόρο φορέα για τη διεθνή ανάδειξη της χώρας ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κα. Μενδώνη συνεχάρη τον κ. Στέλιο Αγγελούδη, Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ και Πρόεδρο του Ολυμπιακού Μουσείου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου και την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια και Εντεταλμένη Σύμβουλο του Δ.Σ. του Μουσείου για την πολυετή αξιόλογη και δυναμική δράση του φορέα, με στόχο τη μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης Μελών της ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας στην οποία τιμήθηκαν Ολυμπιονίκες και θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας και υποστηρικτές του έργου του Μουσείου. Η τιμητική εκδήλωση ξεκίνησε με την βράβευση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Λίνας Μενδώνη, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Καπράλου, του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημάρχου Θεσσαλονίκης, της κας Βούλας Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Χρυσής Ολυμπιονίκη ''Βαρκελώνη 1992'' και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κου Ισίδωρου Κούβελου, για την πολυετή και έμπρακτη προσωπική τους στήριξη στο έργο του Ολυμπιακού Μουσείου.

Μεγάλη στιγμή για το Μουσείο υπήρξε τόσο η Βράβευση του Στέφανου Ντούσκου, Χρυσού Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας ''Τόκιο 2020'', όσο και η προσφορά προσωπικών του αντικειμένων, που πλέον θα εκτίθενται στην Μόνιμη Έκθεση ''Ολυμπιακοί Αγώνες'' του Μουσείου.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6/10/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

«Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής» και «Μικροί Εξερευνητές εν Δράσει»

Υποδέχονται Ξανά τους Μικρούς τους Φίλους Για Αξέχαστα Πρωινά του Σαββάτου

 

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγει τις πύλες του για τα πιο δημιουργικά και διασκεδαστικά εργαστήρια της πόλης. Για 17η συνεχή χρονιά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου υποδέχεται κάθε Σάββατο τους μικρούς του φίλους ηλικίας 6-12 ετών… σε νέες απολαυστικές, γεμάτες κέφι και δημιουργία εκπαιδευτικές συναντήσεις! Διαδραστικά παιχνίδια και προγράμματα βιωματικής μάθησης, βοηθούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους, να μάθουν διασκεδάζοντας και να αναπτυχθούν ολόπλευρα.

Εργαστήριο «Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής»

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε Σάββατο 10:00-12:00

Απολογισμός “Olympic Day Run” Greece 2021

                                                                                               ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27/9/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4οOLYMPIC DAY RUN GREECE”

odr.png

Olympic Day RunGreece 2021

Ο Μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου

ανύψωσε τη χώρα στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη

στέλνοντας μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας

 

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και τουριστικού χάρτη με το Olympic Day RunGreece. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας, διοργανώθηκε για 4η χρονιά υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να τιμήσει τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, στέλνοντας μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας.

Θέση εργασίας

Το Ολυμπιακό Μουσείο προσφέρει θέσεις ωρομίσθιας εργασίας σε “Εκπαιδευτές” για την εκπόνηση εκπαιδευτικών/αθλητικών προγραμμάτων.

Η απασχόληση αφορά σε πρωινές κυρίως ώρες (καθημερινές και σαββατοκύριακα κατά περίπτωση).

Απαραίτητα Προσόντα:

Πτυχίο Α.Ε.Ι. Παιδαγωγικής Σχολής/ Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Οργανωτική και επικοινωνιακή ικανότητα

Ευχέρεια στον προφορικό και γραπτό λόγο

Ικανότητα εργασίας σε περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς και δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών θεμάτων και καταστάσεων κρίσεων

Δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο ομάδας

Ευελιξία, Προσαρμοστικότητα

Θα συνεκτιμηθούν τυχόν επιπλέον προσόντα, όπως μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην παιδαγωγική, προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, κ.ά.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, ηλεκτρονικά, μέχρι την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή/και στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης των βιογραφικών σημειωμάτων, θα διεξαχθεί διαζώσης συνέντευξη με τους επιλεγέντες από την Επιτροπή Αξιολόγησης και στη συνέχεια εκπαιδευτικές συναντήσεις και σύντομη κατάρτιση, προκειμένου για την τελική επιλογή των συνεργατών.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του covid-19, οι ξεναγοί στα μουσεία και οι εκπαιδευτές που συνοδεύουν ομάδες κοινού, οφείλουν να έχουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και είναι σε ισχύ μέχρι και 180 μέρες μετά από αυτόν.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top