ΈΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6/9/2021

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΈΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

 

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου ''Olympic Day Run'' Greece 2021, παρουσιάζει στις “Βιτρίνες Τέχνης” του ΟΤΕ Θεσ/νίκης

την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τις Ολυμπιακές αφίσες και μας συστήνει τη Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα, τον παγκόσμιο θεσμό που στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του 4ου ''Olympic Day Run'' Greece 2021 που συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 125 ετών από τους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες (1896), το Ολυμπιακό μας Μουσείο, σε συνεργασία με το ΔΚΟ ''OLYMPiA'' παρουσιάζει τμήμα της Ολυμπιακής ιστορίας, μέσα από αφίσες που σχεδίασαν σπουδαίοι δημιουργοί στην πορεία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ολυμπιακό πνεύμα εγγράφεται ως μια διαχρονική Ιδέα που πηγάζει από την αρχαιότητα και φτάνει στο σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, με το αίτημα της συνεχούς προσπάθειας για την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η έκθεση - που παράλληλα τιμά και την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα 2021- περιλαμβάνει επιλεγμένες αφίσες από την 1η Ολυμπιακή διοργάνωση ''ΑΘΗΝΑ 1896'' μέχρι και τη φετινή ''ΤΟΚΙΟ 2020'' καθώς και ένα νέο έργο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη δράση, από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Νίκο Τερζή.

Το ''Olympic Day Run'' ενώνει τις δυνάμεις του με ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' για να προσφέρει περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2/9/2021

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο “OLYMPIC DAY RUN GREECE”

 

Το ''Olympic Day Run'' ενώνει τις δυνάμεις του με ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' για να προσφέρει περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη!!!

 

Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου στην Ελλάδα αναδεικνύει τις Ολυμπιακές αξίες

 

Η απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία του ''Olympic Day Run'' επιστρέφει για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών και προπονητών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργών πολιτών, προωθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των φετινών δράσεων και ενεργειών του ''Olympic Day Run'', η διοργάνωση πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία παρουσίασε τη συνεργασία της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» .

Θέση εργασίας Μουσειολόγου, για το Τμήμα Εκθέσεων

ΤΜΗΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

 

Απαραίτητα Προσόντα

 • Τουλάχιστον 5ετής εμπειρία σε σχεδιασμό και υλοποίηση εκθέσεων.
 • Πτυχίο ή/και Μεταπτυχιακό Μουσειολογίας Αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου
 • Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Άριστη γνώση τυφλού συστήματος και προγραμμάτων WORD, EXCEL.
 • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για άρρενες.
 • Θα εκτιμηθούν γνώσεις χρήσης προγράμματος MUSEUM PLUS, καλή γνώση διαχείρισης Social Media, ξένες γλώσσες, καθώς και η εμπειρία στο σχεδιασμό εκθέσεων ειδικής θεματικής / Ολυμπιακών Αγώνων και εν γένει αθλητισμού.

Προσόντα που θα εκτιμηθούν:

 • Υπευθυνότητα
 • Εργατικότητα   
 • Ομαδικό, οργανωτικό και δημιουργικό πνεύμα
 • Ικανότητα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού
 • Ικανότητα εργασίας σε απαιτητικές συνθήκες

Μισθός ανάλογος των προσόντων.  

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, ηλεκτρονικά, μέχρι την Κυριακή 20 Ιουνίου, στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή/και στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης των βιογραφικών σημειωμάτων, θα διεξαχθεί προσωπική συνέντευξη με τους επιλεγέντες και στη συνέχεια συναντήσεις και σύντομη κατάρτιση, προκειμένου για την τελική επιλογή του συνεργάτη. 

 

Σύμφωνο Συνεργασίας με το Εργαστήριο Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής του Α.Π.Θ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18/5/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 

 

Την Τρίτη 18 Μαΐου, το 1ο στη χώρα Ολυμπιακό Μουσείο υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Εργαστήριο Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το Ολυμπιακό Μουσείο, Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Ημέρας, η οποία με αφορμή τις δύσκολες συνθήκες της εποχής, έχει τη θεματική: “Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση”. Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε σε μια λιτή εκδήλωση από τους Δρ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής, την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του ''Olympic Day Run'' Gr  και τον κο Στέλιο Αγγελούδη, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Επ.Πρόεδρο του Ολυμπιακού Μουσείου.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top