3ο Easter Olympic Camp

“3ο Easter Olympic Camp”

Αυτό το Πάσχα, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει  το “3ο Easter Olympic Camp”, για μία εβδομάδα γεμάτη γνώση και διασκέδαση. Μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, Ολυμπιακά αθλήματα, κατασκευές, εργαστήριο μαγειρικής, υπόσχονται να προσφέρουν την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία στα παιδιά.

Σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά 6-12 ετών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 29 Απριλίου - 3 Μαΐου, το  Easter Olympic Camp περιμένει τους μικρούς του φίλους για μοναδικές στιγμές μάθησης και ψυχαγωγίας, με γνώμονα τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Οι έμπειροι μουσειοπαιδαγωγοί υποδέχονται τα παιδιά, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου, με σκοπό να γνωρίσουν Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, να φτιάξουν κατασκευές, να μαγειρέψουν λαχταριστές και υγιεινές συνταγές, να συμμετέχουν στους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες πασχαλινές αναμνήσεις.

Περίοδος Camp : 29 Απριλίου – 3 Μαΐου

Ωράριο Καθημερινού Προγράμματος: 8:00-16:00

Προσέλευση παιδιών 7:45-8:00 / Αναχώρηση: 16:00

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το δεκατιανό & το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ !!

ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ !

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 2310968531

 Ευχαριστούμε για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας δράσεων το “ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο” χορηγό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ''Υγιεινή Διατροφή''

 

 Ευχαριστούμε τον χορηγό του “ 3ου Easter Olympic Camp” “ΧΟΥΤΟΣ CATERING”

 

 

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΛΥΜΠΙΑΔΑ “ΑΘΗΝΑ 1906” ΚΥΡΙΟ ΕΚΘΕΜΑ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «Ολυμπισμός, μια σύγχρονη εφεύρεση, μια αρχαία κληρονομιά»

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΛΥΜΠΙΑΔΑ “ΑΘΗΝΑ 1906” 

ΚΥΡΙΟ ΕΚΘΕΜΑ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

«Ολυμπισμός, μια σύγχρονη εφεύρεση, μια αρχαία κληρονομιά»

 

Το Μουσείο του Λούβρου με κάθε επισημότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” εγκαινιάζοντας την έκθεση με τίτλο «Ολυμπισμός, μια σύγχρονη εφεύρεση, μια αρχαία κληρονομιά» 1894-1924, αφιερωμένη σε σημαντικές προσωπικότητες που πρωτοστάτησαν στην Αναβίωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Στη μοναδικής σημασίας έκθεση συνέβαλε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, δανείζοντας το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906”. Η έκθεση που φιλοξενείται στη γκαλερί Richelieu του Μουσείου του Λούβρου, άνοιξε τις πύλες της για τους επίτιμους καλεσμένους την Δευτέρα 22 Απριλίου παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι Δημήτριου Ζαβελάκη, του Αντιπροσώπου της Ελλάδος στην UNESCO Γιώργου Κουμουτσάκου, της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Ολυμπίας Βικάτου, της Οικονομικής Διευθύντριας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Χριστίνας Λαμπροπούλου και πλήθους θεσμικών προσωπικοτήτων που τίμησαν την εκδήλωση. Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε η Διευθύντρια/ CEO Δρ. Κυριακή Ουδατζή. Με κεντρικό θεματικό άξονα την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η έκθεση εμβαθύνει στο πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου αναβίωσαν οι 1οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες (“Αθήνα 1896)”. Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2024 ανοίγει επίσημα τις πύλες της για τους δημοσιογράφους στις 23 Απριλίου ενώ για το κοινό στις 24 Απριλίου 2024. 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Laurence des Cars, Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου

Alexandre Farnoux, Πρώην Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Violaine Jeammet, Γενική Επιμελήτρια του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων στο Μουσείο του Λούβρου

Χριστίνα Μητσοπούλου, Αρχαιολόγος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & Γαλλική Σχολή Αθηνών

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

“OLYMPIC FLAME WEEK”

ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

“ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” υποδέχθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στάση ορόσημο στη διαδρομή της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

Η έναρξη της εκδήλωσης δόθηκε στις 16:00 με την υλοποίηση συντονισμένων εκπαιδευτικών δράσεων που εμπνέουν στη νέα γενιά την Ολυμπιακή Ιδέα και τις Αξίες του Ολυμπισμού. Μαζί με τον αγαπημένο Youtuber PanosDent (Πάνος Ευταξίας) ο οποίος έδωσε τον παλμό στην αντίστροφη μέτρηση για την Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, στείλαμε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και συμφιλίωσης των λαών σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα εξαιρετικά επίκαιρο στη σημερινή εποχή. Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και υπερηφάνειας, η Ολυμπιακή Φλόγα, Παγκόσμιο σύμβολο Ειρήνης, Ελπίδας και μεταλαμπάδευσης των διαχρονικών και πανανθρώπινων αξίων του “Ολυμπιακού Πνεύματος” και του “Ευ Αγωνίζεσθαι” έφθασε στο Μουσείο και ο βωμός άναψε από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να ζήσει την τελετή, υπομένοντας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκειά της Τελετής έγινε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και της Ελλάδος, κι έπειτα σύντομος χαιρετισμός των επίσημων προσκεκλημένων και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων. Ακολούθησε η αναχώρηση της φλόγας από τον λαμπαδηδρόμο και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημήτρη Κυρσανίδη, για να συνεχίσει το ταξίδι της.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θεματοφύλακας της Ολυμπιακής μας ιστορίας και των Ολυμπιακών αξιών, δεσμεύεται να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα, συνεχίζοντας αδιάκοπα με ζήλο και πάθος το έργο του, που μετράει 20 χρόνια επιτυχίας και διεθνούς αναγνώρισης. Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής χρονιάς που διανύουμε, ύψιστος στόχος μας είναι να αναδείξουμε την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα.

Η Διευθύντρια και CEO του Μουσείου Δρ. Κυριακή Ουδατζή καλωσόρισε μαζί με τον Πάνο Dent το κοινό στην Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Αντιπροέδρου της Ε.Ο.Ε. Στέλιου Αγγελούδη,  του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, της Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer, του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Jean Luc Lavaud, του Επίτιμου Προξένου του Καναδά Παντελή Πετμεζά, του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάση Βασιλειάδη, του Ολυμπιακού Ακολούθου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” Μιχάλη Φυσεντζίδη, της Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Άννας Ευθυμίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ Νίκου Τζόλλα, της Διευθύντριας Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Τσαπίδου, της Αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου Καλαμαριάς Χριστίνας Φοροπούλου και των τέως και νυν Προέδρων του Μουσείου Νίκου Μακραντωνάκη και Χρήστου Σαραντόπουλου, καθώς και χιλιάδων μικρών και μεγάλων φίλων του Μουσείου.

Θερμές ευχαριστίες στον Χορηγό Επικοινωνίας της εκδήλωσης Palmos 96.5, στην Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Elite Rescue Team για τη διασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής της διοργάνωσης, στα κορίτσια από τη σχολή χορού Moving Shadows για την εκπληκτική παράσταση και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”.

ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ “PARIS 2024”

ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

“PARIS 2024”

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της “Olympic Flame Week”, οι οποίες υλοποιούνται εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου με την εξαιρετική επιμέλεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μία απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας, ειδικά σχεδιασμένη για τα μέλη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπισμού «Olympia», με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα το “Πάνθεον των Ολυμπιονικών”, μέρος της μόνιμης έκθεσής του, αποτέλεσε «κόμβο συνάντησης» για τους επίτιμους καλεσμένους, οι οποίοι μυήθηκαν στον κόσμο της γαλλικής γαστρονομίας, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση μενού, υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου σεφ Γιώργου Παλησίδη, και με τη συνοδεία ιδιαίτερων ποικιλιών γαλλικών κρασιών. Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία αφιερωμένη στην ανάδειξη των γαλλικών γεύσεων και περιοχών, ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τις τοπικές τεχνοτροπίες. Η Ελλάδα και η Γαλλία δεν συμπορεύονται μόνο στο ταξίδι των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις. Για τον λόγο αυτό, εκλεκτά ελληνικά τυριά συνόδευαν τη βραδιά, απογειώνοντας τους γευστικούς κάλυκες  του ουρανίσκου των καλεσμένων μέσα από τις εναλλαγές των γεύσεων γεύονταν.

Η οικοδέσποινα της βραδιάς Δρ. Κυριακή Ουδατζή, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και ευχαρίστησε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο για την άψογη διοργάνωση, και ειδικότερα τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας Jean-Luc Lavaud, τον οποίο και κάλεσε στο βήμα για να σημάνει την έναρξη της εκδήλωσης. Για την ανιδιοτελή τους προσφορά στον πολιτισμό και τον αθλητισμό συνεχάρη προσωπικά τα μέλη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπισμού «Olympia» και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Στέλιος Αγγελούδης.

Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο συντονιστής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θάνος Μπέγκας και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ειδικές ευχαριστίες στον Διευθυντή της Δημόσιας Πειραματικής Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Θέρμης, Αντώνη Καταβέλο και τους καταρτιζόμενους του τμήματος Στέλεχος Τουρισμού και Φιλοξενίας καθώς και το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης που φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή και φιλοξενία των καλεσμένων.

Θερμές ευχαριστίες επιπλέον στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για την προσφορά των γαλλικών τυριών και κρασιών, στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την προσφορά των ελληνικών τυριών, στο κατάστημα BléTasteGallery για τη προσφορά του επιδόρπιου, του ζυμωτού ψωμιού και των κριτσινιών που συνόδευσαν το γεύμα.

Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά ερμηνεία γαλλικών τραγουδιών συνοδεία πιάνου.

(Φωνή: Αναστασία Λιάπη, Πιάνο: Σωκράτης Τουλόπουλος)

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου