Εργαστήρια Παιδιών

Α.  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής παιδαγωγικής παρέμβασης του Μουσείου. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε παιδιού, οι φυσικές του κλίσεις, τα προσωπικά του ενδιαφέροντα κ.α. αποτελούν κεντρικά σημεία ενημέρωσης για εμάς, επί των οποίων καταστρώνουμε από κοινού με τους γονείς ένα πλαίσιο ενίσχυσης του παιδιού και ικανοποίησης των αναγκών του.

all.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής Και Ελεύθερης Έκφρασης

Θέατρο, μουσική, χορός, κίνηση… ένα ταξίδι, με όμορφη παρέα και στο σακίδιο, ευφάνταστα θέματα, παιχνίδι, ανακάλυψη, ελεύθερη έκφραση και γέλιο! Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία, την κοινωνικότητα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το εργαστήριο, βασίζεται στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες μάθησης, προωθώντας τον πολυδιάστατο ρόλο της αισθητικής αγωγής και προάγοντας τη συναισθηματική και αισθητική ανάπτυξη των παιδιών.

για παιδιά ηλικίας 4-6 κάθε Σάββατο 11:00-12:00

Θεατρική Ακαδημία

Ένα βήμα μπροστά κάνει η θεατρική ταλαντούχα ομάδα του Μουσείου μας… Οι μικροί καλλιτέχνες θα γράψουν, θα χορογραφήσουν, θα τραγουδήσουν, θα συνθέσουν, θα σκηνοθετήσουν και θα ανεβάσουν τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού θεάτρου και με την καθοδήγηση των έμπειρων θεατροπαιδαγωγών μας. Θα βιώσουν τα του θεάτρου "εκ των έσω" αυτή τη χρονιά, ανακαλύπτοντας το «πίσω από τη σκηνή» αλλά και το «επάνω στο σανίδι»… 

Εμείς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο, απαιτητικό εγχείρημα!

για παιδιά ηλικίας 9-12 κάθε Σάββατο 12:15-14:15

Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών

Η μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου δίνει την έμπνευση για ένα ταξίδι στο χώρο των εικαστικών τεχνών, όπου πινέλα, πηλός, χαρτόνια, ψαλίδια και ψηφιακά προγράμματα συναντούνται σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο έκφρασης. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, οι κατασκευές, το animation και οι υπόλοιπες μορφές τέχνης διαδέχονται η μία την άλλη ενεργοποιώντας τη φαντασία των παιδιών και ενισχύοντας την εφευρετικότητα τους. Στο τέλος της χρονιάς, οι μικροί μας καλλιτέχνες θα είναι έτοιμοι για τα εγκαίνια της δικής τους έκθεσης τους!

Σας περιμένουμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας τα Σαββατιάτικα μεσημέρια μας!

για παιδιά ηλικίας 6-8 κάθε Σάββατο 12:15-14:15

theatriki-agogi-6-9.jpg

Εργαστήριο Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής

Η κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου αποτελεί ένα ζεστό, φιλικό, καθαρό και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον που δημιουργεί στα παιδιά την επιθυμία να πειραματιστούν με τις γεύσεις και να παίξουν με υγιεινά υλικά. «Γαργαλώντας» την φαντασία μας, μαγειρεύουμε πρωτότυπες λιχουδιές και παράλληλα υιοθετούμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τα θεμέλια για καλή υγεία και δυνατό σώμα! Ετοιμαστείτε λοιπόν για σερβίρισμα υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικής απόλαυσης πιάτων!

για παιδιά ηλικίας 6-12 κάθε Σάββατο 10:00-12:00

ergastirio-magirikis.jpg

 Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΔΑΣ "CATWALK" 


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Διάρκεια 1ου κύκλου 12 συναντήσεις / Διάρκεια 2ου κύκλου 16 συναντήσεις

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια παρέχονται από το Μουσείο

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 968531-2 & 2310 968635
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top