Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές Προσχολικής και Πρωτοσχολικής ηλικίας

Ολυμπιακά αγωνίσματα  στην αρχαιότητα και σήμερα 

Ποιος τελικά ξεκίνησε τους αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία; Ήταν ο Ηρακλής; Στο Ολυμπιακό Μουσείο μπορείτε να ανακαλύψετε αθλήματα που εξασκούσαν οι Έλληνες στην αρχαιότητα και να τα συγκρίνετε με τα σύγχρονα. Ερευνώντας τα τεκμήρια της έκθεσης οι μικροί επισκέπτες θα λύσουν γρίφους, θα κατασκευάσουν αγγεία, θα ρίξουν ακόντιο, θα διασκεδάσουν και θα μάθουν παίζοντας μέσα στο μουσείο. 

2013-arxaioi-agones.jpg

Μαθητές Προσχολικής ηλικίας και Α΄Δημοτικού

"Η Νίκη ψάχνει για νικητές" 


Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 

Αθλητές που επηρέασαν την ιστορία του αθλητισμού, μετάλλια και στολές, αφίσες και δάδες, γνωρίστε τις μεγάλες στιγμές της Ολυμπιακής ιστορίας μέσα από την μόνιμη έκθεση του μουσείου. Μέσω των διαθεματικών προγραμμάτων τα παιδιά εισάγονται στις βασικές έννοιες του Ολυμπισμού και αναπτύσσονται γνωστικά. 

2013-sygxronoi.jpg

Μαθητές Προσχολικής ηλικίας και Α΄Δημοτικού

"Κέρδισε το δικό σου μετάλλιο" 


Παραολυμπιακοί Αγώνες

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των σύγχρονων Αγώνων, οι Παραολυμπιακοί αγώνες δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν σαν θεματική από το μουσείο. Με εκπαιδευτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα αναπηρίας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. 
2013-paraolympiakoi.jpg
Μαθητές Προσχολικής ηλικίας και Α΄Δημοτικού

"Μέσα από τις ομοιότητες μαθαίνω τις διαφορές" 


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Υγιεινής Διατροφής’’ για σχολεία, δημιουργήθηκε το 2008 και  αποτέλεσε πραγματική καινοτομία, κερδίζοντας το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και παιδιών. Ο στόχος της σταδιακής μεταβολής των καθημερινών συνηθειών των παιδιών, στο κυλικείο του σχολείου, στην κουζίνα του σπιτιού, σε κάθε επιλογή γεύματος, απαιτεί την ενεργή συμμετοχή τους στο περιβάλλον της κουζίνας. Για δύο ώρες οι μαθητές μυούνται στην υγιεινή διατροφή, μαθαίνοντας τη διατροφική πυραμίδα, αλλά και μαγειρεύοντας στην κουζίνα του μουσείου. Την πρώτη ώρα πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα σταθμισμένο προς την αναπτυξιακή τους φάση, ενώ τη δεύτερη η δράση μεταφέρεται στην κουζίνα. Μια παιδαγωγός και ένας σεφ κατευθύνουν το ταξίδι της γεύσης και της μάθησης, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα βιωματικής δράσης και μάθησης.

2013-mageiriki.jpg

Μαθητές Προσχολικής ηλικίας και Α΄Δημοτικού

"Ο τροχός της διατροφής"

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top