Ξεναγήσεις Ενηλίκων

ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ".

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

olympicgames.png

Σπάνια αντικείμενα, τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα και ενθυμήματα παρουσιάζονται στους μαθητές μέσα από μια δομημένη ξενάγηση. Η έκθεση ‘’Ολυμπιακοί Αγώνες, στιγμές της Ιστορίας’’, η οποία αποτελεί και τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα
Η ενότητα του ιστορικού χρόνου προκύπτει από τη σύνδεση παρελθόντος και παρόντος. Η διαχρονικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και η εκπροσώπηση διαφορετικών αξιών, πεποιθήσεων και ιδεών αναδεικνύεται στην ενότητα αυτή.

Ολυμπιακοί Αγώνες και Ελληνική Παρουσία
Από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το 1896 έως και τους επικείμενους του Λονδίνου, η ιστορία των αγώνων αναβιώνει μέσα από τα πρόσωπα, αφίσες, μετάλλια, δάδες. Έλληνες και ξένοι Ολυμπιονίκες διηγούνται μέσα από την προσωπική και αθλητική τους ιστορία τα χαρακτηριστικότερα γεγονότα.

Παραολυμπιακοί Αγώνες
Η μύηση στους Παραουμπιακούς Αγώνες πραγματοποιείται μέσα από τα τρισδιάστατα αντικείμενα, όπως στολές, εξοπλισμός, μετάλλια, καθώς και φωτογραφίες των Ελλήνων αθλητών. Σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της σύγχρονης μουσειολογίας, οπτικοακουστικό υλικό και πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα πολυμεσικές εφαρμογές συνδράμουν στην καλύτερη επίτευξη του στόχου της βαθύτερης κατανόησης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Διάρκεια Ξενάγησης: 1,5 ώρα 


 

Για περαιτέρω πληροφορίες, αιτήματα αποστολής εκπαιδευτικού υλικού και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου, στα τηλέφωνα 2310 968531 - 2 ή στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου