ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016 – ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ''

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σας καλεί στο Ολυμπιακό Μουσείο και ειδικότερα στην περιοδική έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016 – Στιγμές Ιστορίας - Βράβευση Ολυμπιονικών", η έναρξη της οποίας κηρύσσεται σήμερα, 20 Απριλίου 2017, ενώ η διάρκεια αυτής ορίζεται έως τις 20 Ιουνίου 2017.  

Το Ολυμπιακό Μουσείο - μοναδικό στη χώρα και με έδρα στη Θεσσαλονίκη - έχει ως ιδρυτικό στόχο τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της αθλητικής και της Ολυμπιακής εθνικής μας κληρονομιάς, καθώς και την μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών, ειδικά στη νέα γενιά, μέσα από εκθεσιακές και εκπαιδευτικές δράσεις Ολυμπιακής παιδείας. Παράλληλα, το Ολυμπιακό Μουσείο, ως σύγχρονος φορέας πολιτισμού και ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων, εκπροσωπεί τη χώρα στο διεθνές επίπεδο, εντάσσοντας την πόλη της Θεσσαλονίκης στον Παγκόσμιο Ολυμπιακό Χάρτη. 

Στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης, είναι να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας, να γνωρίσει μέσα από προσωπικά αντικείμενα και ενθυμήματα, την ιστορία και τον άξιο αγώνα όλων των αθλητών μας που έλαβαν μέρος στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και να τιμήσει την προσφορά των Ολυμπιονικών μας καθώς και όλης της  ελληνικής αποστολής.  Την έκθεση θα πλαισιώσει τελετή βράβευσης των Ολυμπιονικών μας, που ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρόσθεσαν άλλη μια ένδοξη σελίδα στη σύγχρονη αθλητική μας ιστορία, ενώ παράλληλα και καθόλη τη διάρκειά της, θα εκπονούνται καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, κατόπιν ραντεβού.  

Στην Ελλάδα, στη γενέτειρα χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ανάδειξη των σύγχρονων ηρώων ως άξιων προτύπων, είναι επιτακτική ανάγκη, ειδικά για τους νέους μας. Στόχος της έκθεσης "Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016 – Στιγμές Ιστορίας", είναι να παροτρύνει το κοινό και να λειτουργήσει ως κίνητρο, για την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ των νέων και του αθλητισμού, μεταξύ της καθημερινής επιθυμίας για άθληση και της επιδίωξης προσωπικών στόχων, επαναφέροντας στην επικαιρότητα τη ρήση, "Νους Υγιής Εν Σώματι Υγιεί".

Η έκθεση θα διαρκέσει από 20 Απριλίου έως 20 Ιουνίου 2017 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-19.00, Σάββατο 10.00-16.00 & Κυριακή 10.00-14.00.     

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top