ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-Protergia ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia γιόρτασε και φέτος την ''Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη''. Ο συγκεκριμένος εορτασμός έχει θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να τονιστεί ο ρόλος που μπορεί να παίξει ο αθλητισμός για την επίτευξη κοινωνικής ένταξης και οικονομικής ανάπτυξης σε διαφορετικά γεωγραφικά, πολιτιστικά και πολιτικά περιβάλλοντα. Ο αθλητισμός, και ειδικότερα ο Ολυμπισμός ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής, έχει τη δύναμη να εμπνέει, ενδυναμώνει, διαπλάθει και να συνενώνει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τα διαφοροποιητικά τους χαρακτηριστικά. Η παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια έχει αποδείξει στην πράξη πως οι Ολυμπιακές Αξίες της Φιλίας, του Σεβασμού και της Αριστείας, δεν αποτελούν ουτοπικές επιδιώξεις, αλλά πυλώνες για τη διάπλαση μιας υγιούς νέας γενιάς και κατ’ επέκταση μιας καλύτερης κοινωνίας.
Ο εορτασμός της ''Διεθνούς Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη'' από το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, για άλλη μια χρονιά εντάχθηκε στο επίσημο ετήσιο πρόγραμμα του «Sports+Peace» και περιελάμβανε τη συμμετοχή στη διεθνή ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard αλλά και τη διεξαγωγή ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες που δομήθηκαν με άξονα τις Ολυμπιακές Αξίες, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις δυνατότητές τους σε επιλεγμένα αθλήματα.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν στις ασφαλείς και πλήρως εξοπλισμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του Μουσείου, από τις 4-13 Απριλίου και ήταν ανοιχτές για το κοινό.

 

 

 

4 OLYMPIC SUMMER CAMP!!

Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, σας προσκαλεί στο  4ο Olympic Summer Camp!
Ένα εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, πλούσιο σε αθλητικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες οι οποίες συνδυάζουν την γνώση και το παιχνίδι!!!  
Ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί...
τις καλοκαιρινές μας διακοπές ... από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου!!…
με παιχνίδι, μαγειρική, φαντασία, γρίφους, αθλήματα, δοκιμασίες αλλά και πολλές εκπλήξεις!
Το 4o Olympic Summer Camp θα διεξαχθεί  σε 3 αυτόνομους κύκλους, διάρκειας μιας εβδομάδας έκαστος, από τις 8:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Μουσείου μας!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκατιανό και μεσημεριανό!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!...με υπέροχες ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!

Πληροφορίες καθημερινά 9.00-14.00 στο  ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Τ 2310968531  ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

EASTER...OLYMPIC CAMP! 2ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Το “Easter Olympic Camp”, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοήμερης διάρκειας του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia, έδωσε την εκκίνηση για τις πιο αξέχαστες Πασχαλινές διακοπές! Οι λιλιπούτειοι φίλοι του μουσείου άφησαν τη σχολική σάκα και με εφόδια την ενέργεια και το κέφι, συμμετείχαν στις πιο ευφάνταστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες της χρονιάς!
Κίνηση, παιχνίδι, φαντασία, δημιουργία, μάθηση και πάνω από όλα η χαρά της ανακάλυψης και της κοινωνικοποίησης, συστήνουν το μοναδικό πασχαλινό πρόγραμμα “Easter Olympic Camp”. Με οδηγό την πολύχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών Olympic Camps, που πρώτο το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia καθιέρωσε στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε ένα άκρως ευφάνταστο και δημιουργικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικών δράσεων, που ενδυναμώνει την προσωπικότητα του παιδιού, αναπτύσσει την αυτοπεποίθησή του και καλλιεργεί την έμφυτη περιέργειά του για μάθηση και δημιουργία. Αθλήματα, κινητικά παιχνίδια, μαγειρική, υγιεινή διατροφή, κατασκευές, μόδα, εορταστικά έθιμα, παιχνίδια ρόλων και γρίφοι ανταποκρίνονται στον κόσμο των παιδιών, με ευαισθησία και επιμέλεια, για τη μεγαλύτερη εαρινή γιορτή.
Η πρώτη εβδομάδα του προγράμματος ολοκληρώθηκε γεμάτη ενθουσιασμό και προσμονή για την επόμενη... οπότε το Ολυμπιακό Μουσείο–Protergia θα ξανα-υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους, για να γνωρίσουν νέα αθλήματα, να παίξουν Ολυμπιακά παιχνίδια, να μάθουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής, να φτιάξουν νόστιμες και θρεπτικές πασχαλινές συνταγές, να φτιάξουν ανοιξιάτικες εικαστικές δημιουργίες και φυσικά να εξερευνήσουν τα μυστικά της μοναδικής Ολυμπιακής του συλλογής. 
Ο δεύτερος κύκλος του ‘’Easter Olympic Camp’’ πρόκειται να διεξαχθεί στις 10–13 Απριλίου, από τις 8:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι, ενώ δίνεται και η δυνατότητα επιλογής μεμονωμένων ημερών συμμετοχής. Το ‘’Easter Olympic Camp’’ είναι ειδικά σχεδιασμένο για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της πρωτοσχολικής και σχολικής ηλικίας. 
Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών.
Οι συναντήσεις του “Easter Olympic Camp” υλοποιούνται  στις ασφαλείς, σύγχρονες, ειδικά διαμορφωμένες και φιλόξενες για την παιδική ηλικία εγκαταστάσεις, από ειδικευμένους εκπαιδευτές και μουσειοπαιδαγωγούς του Ολυμπιακού Μουσείου–Protergia.
Οι πύλες του Μουσείου μας ανοίγουν ξανά, την Τρίτη 10 Απριλίου 2018, στις 8:00!!
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει!!!!!
Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο  2310968531 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-PROTERGIA ΣΤΟΝ 13ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας βρέθηκαν την Κυριακή 1 Απριλίου στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη για να λάβουν μέρος στον ιστορικό 13ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Στην εκκίνηση, όπως κάθε χρόνο, ήταν και η ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ'' την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Πανελλήνιο Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Οι Ολυμπιονίκες Φωτεινή Βαβάτση, Πόπη Ουζούνη, Πόλυ Σαρέγκου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Γιάννα Χατζηιωάννου, Όθων Μοσχίδης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Κλεάνθης Μπάργκας, Γιάννης Σιδηρόπουλος και πολλοί άλλοι αθλητές και πρωταθλητές, φίλοι και εθελοντές, αλλά και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia, Κυριακή Ουδατζή έτρεξαν στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., κερδίζοντας το χειροκρότημα και το θαυμασμό των θεατών και στέλνοντας το μήνυμα της καθημερινής άθλησης, που δίνει χαρά και υγεία.

 

Το ραντεβού ανανεώνεται για το επόμενο πολιτιστικό & αθλητικό δρώμενο της Θεσσαλονίκης, το
1ο OLYMPIC DAY RUN

που διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της
Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, στις 22 Ιουνίου 2018 και αναμένεται να εντάξει δυναμικά την Θεσσαλονίκη στον Παγκόσμιο Ολυμπιακό Χάρτη.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top