ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Περιγραφή Θέσης Εργασίας
Το Ολυμπιακό Μουσείο, αναζητάει εξωτερικό συνεργάτη
για την ανάληψη θέσης ευθύνης υλοποίησης εκδηλώσεων

Τόπος
Θεσσαλονίκη, Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου
 
Αντικείμενο 
Πλήρης προετοιμασία και συνεχής παρουσία κατά την υλοποίηση όλων των εκδηλώσεων των συνεδριακών χώρων του Ολυμπιακού Μουσείου 

Απαραίτητα Προσόντα
-Αποδεδειγμένη εμπειρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση/διαχείριση μεγάλων συνεδριακών/θεατρικών/μουσικών εκδηλώσεων
-Οργανωτική και επικοινωνιακή ικανότητα
-Ικανότητα στον προφορικό και στον γραπτό λόγο
-Ικανότητα εργασίας σε περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς και δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και διαχείρισης πολλαπλών θεμάτων
-Δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο ομάδας

Απαραίτητα Τυπικά Προσόντα
-Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, ιδανικά σε συναφές αντικείμενο
-Άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ και Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)
-Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες)
 
Για την αξιολόγηση των αιτήσεων απαιτείται η προσκόμιση των ακόλουθων:
- Βιογραφικό σημείωμα
- Συστατικές επιστολές
- Επικυρωμένα  πτυχία
- Σε περίπτωση πτυχίου εξωτερικού, απαιτείται επίσημη αναγνώριση
- Αποδεικτικά/βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας

Με το πέρας της αξιολόγησης των αιτήσεων, θα διεξαχθεί προσωπική συνέντευξη με τους επιλεγέντες, προκειμένου για την τελική επιλογή

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά, το αργότερο  έως τις 28/2/2018
στα γραφεία του Ολυμπιακού Μουσείου ή να την στείλουν ηλεκτρονικά, στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την εύρεση του κατάλληλου για τη θέση συνεργάτη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  2310 968 531

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ “ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ” ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, τα μέλη της ομάδας “Διπλωματία των Πόλεων” - βραβευμένης τουριστικής δράσης που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων κου Σπύρου Πέγκα και συντονίζεται από την Υπεύθυνη του προγράμματος κα Ιωάννα Μυταυτσή - τίμησαν με την παρουσία τους το Ολυμπιακό Μουσείο. Την δυναμικά ανερχόμενη ομάδα, καλωσόρισε με σύντομη παρουσίαση των δράσεων του Μουσείου, η Διευθύντρια Δρ.Κυριακή Ουδατζή, τονίζοντας παράλληλα την καταλυτικής σημασίας συμβολή των σύγχρονων μουσείων στην κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη μιας πόλης, μέσα από εναλλακτικές μορφές πολιτιστικού και μουσειακού τουρισμού, παραθέτοντας παράλληλα και διεθνή παραδείγματα. Ακολούθησε ενδελεχής ξενάγηση από μέλη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, στη μόνιμη έκθεση ''Ολυμπιακοί Αγώνες'', όπου όλοι, με ενθουσιασμό αφέθηκαν στη βιωματική Ολυμπιακή εμπειρία, που αναδεικνύεται μέσα από τη σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση και τα μοναδικά, για τα ελληνικά δεδομένα, τεκμήρια της παγκόσμιας Ολυμπιακής ιστορίας. Στη συνέχεια, η δραστήρια ομάδα - που αποτελείται από διακεκριμένα στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του εμπορικού, τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, και που εδώ και μία τετραετία οργανώνει δράσεις εξωστρέφειας και ανάδειξης της πόλης σε τουριστικό και επενδυτικό προορισμό - βίωσε την κινητική εμπειρία που προσφέρει η διαδραστική έκθεση ''Επιστήμη των Αθλημάτων'', δωρεά του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την κοπή της ετήσιας πίτας, από την κα Ιωάννα Μυταυτσή που εκπροσώπησε  τον Αντιδήμαρχο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, τον κο Ιωάννη Ασλάνη, Διευθυντή του Mediterranean Palace Hotel και Πρόεδρο του Thessaloniki Convention Bureau, την κα Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Δ.Θεσσαλονίκης και την Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου.
Η όμορφη βραδιά γνωριμίας του εκλεκτού κοινού με το μοναδικό στη χώρα Ολυμπιακό Μουσείο, έκλεισε με τοπικό κρασί και χαλαρή συζήτηση, αναφορικά με τις δράσεις της ομάδας που προγραμματίζονται για το 2018, και στοχεύουν στην τουριστική ανάδειξη και προβολή της πόλης, μέσα από ολοκληρωμένη αξιοποίηση του ιστορικού της πλούτου.

 

 

1st OLYMPIC DAY RUN & 1st FAMILY RUN!

''SPORTS+PEACE''

Το Ετήσιο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Ολυμπιακού Μουσείου Που Αλλάζει Τα Δεδομένα Στον Παγκόσμιο Ολυμπιακό Χάρτη

Ένα μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο για το ευρύ κοινό, με έδρα τη Θεσσαλονίκη! Το ετήσιο πρόγραμμα ''Sports+Peace'' του Ολυμπιακού Μουσείου, που εγκαινιάζεται με τη συνεργασία θεσμικών και ιδιωτικών φορέων, εντάσσει την Ελλάδα στoν χάρτη του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας! Το Ολυμπιακό Μουσείο, το μοναδικό αντίστοιχης θεματικής στη χώρα, πιστό στην καταστατική του στόχευση και σταθερά ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, προγραμματίζει σειρά αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων με χρονική αφετηρία το έτος 2018.
Οι πολυδιάστατες δράσεις, που περιλαμβάνονται στο ετήσιο πρόγραμμα ''Sports+Peace'' εντάσσονται στο πλαίσιο της Agenda 2020 της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στους άξονες του προγράμματος  ''Be Active'' της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την προτροπή “Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε”, το Ολυμπιακό Μουσείο προτείνει στο κοινό έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης που ανταποκρίνεται σε μια ζωή, γεμάτη ενέργεια, ενθουσιασμό και αγάπη για τη μάθηση και τον συνάνθρωπο. Οι τρεις άξονες του προγράμματος, ακολουθώντας τη ρήση «Νους Υγιής Εν Σώματι Υγιεί» προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, να υιοθετήσουν υγιή πρότυπα και να ενεργοποιήσουν τις ψυχικές και πνευματικές τους δυνάμεις, μέσα από δράσεις που θα αγκαλιάσουν ολόκληρη την πόλη.
Η έναρξη του ετήσιου προγράμματος ''Sports+Peace'' θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, όπου η πόλη της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την ομορφότερη γιορτή ανά τον κόσμο, για να δηλώσει δυναμικό «παρών» στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Ποικίλες εκδηλώσεις εορτασμού θα δώσουν τον ρυθμό στους δρόμους της πόλης για την εκκίνηση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, του δρομικού γεγονότος του “1ο Olympic Day Run”, με αφέτη το Ολυμπιακό Μουσείο. Το “Olympic Day Run” θα αποτελέσει την κύρια δράση, όπως σχεδιάστηκε σύμφωνα με την ατζέντα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας.
Η προτροπή για κίνηση και η συν-κίνηση για καλό σκοπό παραμένει αναλλοίωτη, σε όλη τη διάρκεια του ετήσιου προγράμματος του Ολυμπιακού Μουσείου. Ο αθλητισμός σταθερά συνδεδεμένος με τις πανανθρώπινες αξίες, και δη την Ειρήνη, όπως ορίζει η ιδέα του Ολυμπισμού ενώνει τα βήματα μικρών και μεγάλων, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Το Ολυμπιακό Μουσείο, σε μια συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική πράξη μεταλαμπάδευσης αξιών στη νέα γενιά, καλεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, νέους, γονείς και παιδιά, αθλητές και μη, να συμμετέχουν στο δρομικό δρώμενο, ψυχαγωγικού χαρακτήρα “Family Run & Fun”.

Οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις του ετήσιου προγράμματος ''Sports+Peace'' του Ολυμπιακού Μουσείου έχουν ήδη ξεκινήσει με την ενθουσιώδη ανταπόκριση πλήθους προσωπικοτήτων, θεσμικών παραγόντων και φορέων, ενώ αντίστοιχη υποδοχή αναμένεται από τη συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις του προγράμματος.

Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα γιορτάζουν, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης & την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού Be active με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής!!
Save the dates!

ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 & ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: 
1ο Olympic Day Run
(Εκδηλώσεις Εορτασμού ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2018)
  &
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:
1ο Family Run & Fun
(Εκδηλώσεις Εορτασμού της  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ''Be Active')
 

ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Το Ολυμπιακό μας Μουσείο - μοναδικό στη χώρα αντίστοιχης θεματικής, ανακοινώνει την έναρξη δράσεων πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα για το ευρύ κοινό, για το 2018, με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών και την ένταξη της χώρας στον Παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.
Η διάδοση της ιδέας της καθημερινής άθλησης, σύμφωνα με την αρχαία ρήση «Νους Υγιής Εν Σώματι Υγιεί» και η διάχυση της έννοιας του Ολυμπισμού ως φιλοσοφίας και τρόπου ζωής, είναι ο κύριος στόχος του φιλόδοξου προγράμματος που εγκαινιάζεται μέσα από επίσημες συνεργασίες με θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς. Με οδηγό τις θεμελιώδεις αρχές της Agenda 2020 της Δ.Ο.Ε. (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) αλλά και των αξόνων του προγράμματος ''Be Active'' της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ολυμπιακό Μουσείο, εγκαινιάζει το ετήσιο πρόγραμμα ''Sports+Peace''.
Η συνεργασία αρχίζει δυναμικά μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που θα γίνουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, οπότε και θεμελιώνεται παράλληλα για πρώτη φορά στη χώρα μας, από το Ολυμπιακό Μουσείο , το 1ο Olympic Day Run! Η διενέργεια του δρομικού γεγονότος: ''Olympic Day Run'' είναι η κύρια δράση, σύμφωνα με την ατζέντα της Δ.Ο.Ε., που σχεδιάστηκε με στόχο την ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, ακολουθώντας το μότο:«Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε». Το φιλόδοξο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή - στο πλαίσιο της Ευρωπαικής εβδομάδας αθλητισμού με τίτλο: ''Be Active'' -  δρομικού ψυχαγωγικού δρώμενου, για όλη την οικογένεια!
   
ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ:  Olympic Day Run
(ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2018)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Family Run & FUN (ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ''Be Active'')
 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top