ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - PROTERGIA

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σειρά από εκπαιδευτικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανοιχτές για το κοινό, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα Ολυμπιακής ενέργειας, με την ευγενική υποστήριξη της Protergia. Εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών απόλαυσαν τις δράσεις που αγκάλιασαν ολόκληρη την πόλη και διοργανώθηκαν στο ευρύτερο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, με τη συμμετοχή σύσσωμης της Ολυμπιακής οικογένειας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, νωρίς το απόγευμα με το “Family Olympics”, το εορταστικού χαρακτήρα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, με τη συμμετοχή δεκάδων Ολυμπιονικών. Οι παγκοσμίως καταξιωμένοι αθλητές καλωσόρισαν τους μικρούς μας φίλους και τους πρόσφεραν μια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία, γεμάτη παιχνίδι και ανακαλύψεις. Ενήλικες, παιδιά και έφηβοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές-σύμβολα που αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά, να μάθουν τα μυστικά των Ολυμπιακών αθλημάτων και να γνωρίσουν τις προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες των Ολυμπιονικών. Ενώ στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις δικές τους σωματικές ικανότητες στην διαδραστική έκθεση του Μουσείου.
Οι δράσεις εορτασμού της ημέρας, συνεχίστηκαν στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, που μεταμορφώθηκε σε σκηνή υποδοχής της λαμπερής τελετής βράβευσης αστέρων του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιονικών και επίτιμων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, η οποία πλαισιώθηκε από μια εντυπωσιακή μουσική και εικαστική παράσταση. Το “παρών” στην εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, έδωσε σύσσωμη η Ολυμπιακή οικογένεια, θεσμικοί φορείς της χώρας και του εξωτερικού, επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, δρομείς καθώς και πολυάριθμο κοινό που κατέκλυσε το Δημαρχείο. Στην υψηλής αισθητικής βραδιά, τιμήθηκαν με βραβεία και αριστεία τα εξαίρετα μέλη της Ολυμπιακής και αθλητικής οικογένειας για την προσφορά τους στο Ολυμπιακό κίνημα. Ειδικότερα, τιμήθηκαν οι παρευρισκόμενοι Ολυμπιονίκες Ιωάννης Μελισσανίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Σοφία Παπαδοπούλου, Όθων Μοσχίδης, Σταυρούλα Ζυγούρη, Κλεάνθης Μπάργκας, Ελπίδα Ρωμάντζη, Φωτεινή Βαβάτση, Καλλιόπη Ουζούνη, Ελευθέριος Κακιούσης, Πολύμνια Σαρέγκου, Ιωάννα Χρήστου, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Βασιλική Κασάπη, καθώς και οι αθλητές Ραμπέα Ιατρίδου, Ειρήνη Μανδραβέλη, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας για τη στήριξη του έργου του Μουσείου και για την προσφορά τους στο Ολυμπιακό κίνημα. Ακολούθως, τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι των επίσημων φορέων της Ολυμπιακής οικογένειας, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Στέλιος Αγγελούδης και η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Δρ.Κυριακή Ουδατζή. Τέλος, ειδικό τιμητικό βραβείο της ημέρας, «Βραβείο σημαντικής προσφοράς», δόθηκε στον ονομαστικό χορηγό του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia για την καθοριστικής σημασίας στήριξη του έργου του. Το βραβείο παρέλαβε η κα Αντιγόνη Φάκου, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου της εταιρείας Protergia.

1st Olympic Day Run!

ΑΓΑΠΗΤO ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ
 ΣΕ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!!
 ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ 1OLYMPIC DAY RUN
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ!!
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΨΗΛΑ!
ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018,
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ, ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ,
ΠΩΣ Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!!
 
ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – PROTERGIA & ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2018 …
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

http://t4swebclient.azurewebsites.net/Report/TotalRankForRace

http://olympicdayrun.gr/media-gallery/

 

1st Olympic Day Run!

To 1o Olympic Day Run της χώρας, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία!

Το μοναδικό Ολυμπιακό μουσείο της χώρας, με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων (I.O.C. 2006) και του υπεύθυνου συντονιστή του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας από τα Μουσεία του Δικτύου, οργάνωσε με τεράστια επιτυχία την πρώτη μεγάλη εκδήλωση εορτασμού της ημέρας, εντάσσοντας δυναμικά την Ελλάδα, στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη!
Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, στην επέτειο των 10 ετών από την επίσημη αναγνώρισή του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (2008) και την λειτουργία του ως ''Ολυμπιακό'' - το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia έγινε ο αφέτης στην εκκίνηση του 1ου “Olympic Day Run” - αγώνα δρόμου 5χλμ. - με τη συμμετοχή σύσσωμης της Ολυμπιακής οικογένειας! Τον εορτασμό της σημαντικότερης ημέρας για τη διάχυση του Ολυμπιακού κινήματος, διοργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, αθλητών και μελών της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων. Ειδικότερα, στην εκκίνηση έδωσαν δυναμικό παρόν, η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο δις Αργυρός Αλέξανδρος Νικολαίδης, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Σοφία Παπαδοπούλου, ο Ολυμπιονίκης του '68 Όθων Μοσχίδης και οι Ολυμπιονίκες Σταυρούλα Ζυγούρη, Κλεάνθης Μπάργκας, Ελπίδα Ρωμάντζη, Φωτεινή Βαβάτση, Πόπη Ουζούνη, Λευτέρης Κακιούσης, Πόλυ Σαρέγκου, Ιωάννα Χρήστου, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Βασιλική Κασάπη καθώς και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι αθλητές.   
Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κος Στέλιος Αγγελούδης και ο Θανάσης Βασιλειάδης, ενώ την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, η Αντιπρόεδρος Δρ.Κυριακή Ουδατζή.
Εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις βραβεύσεις των τριών πρώτων αντρών δρομέων έκαναν ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού κος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ενώ τις βραβεύσεις των τριών πρώτων γυναικών δρομέων, έκαναν όλοι οι Ολυμπιονίκες μαζί. 
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας, έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων Αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων της πόλης. Παράλληλα ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της IOAPA.
Η Τελετή Βράβευσης Ολυμπιονικών και διακεκριμένων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, που ακολούθησε του αγώνα δρόμου, έγινε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. 

1st Olympic Day Run!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top